What's New (past 3 days)


30.032.2017
Oprydningen i min mors billeder og andre papirer har givet en masse nyt til slægtshistorien. Det er ved at blive indtastet.

15.12.2016
Hans Draabe fra Svogerslev sendte mig en mail om Niels Jørgensen. Hans fik et billede af Niels, og jeg fik meget fine dokumenter fra tyske arkiv om 1. verdenskrig. Nu forsøger jeg at finde Jørgens datter Helene og hendes familie.

17.3.2016
Har sammen med Anne Bodil besøgt Jørgen Pedersen i Esbjerg - søn af Hans og Johanne Pedersen. Foruden en udsøgt frokost fik vi snakket om alle de fælles minder, vi har fra vi var børn. Det er 56 år siden, vi sidst har set hinanden,  så det var en stor oplevelse at ses igen. Vi fik en masse billeder og notater med hjem om familien i Esbjerg, og vi fik set de gamle steder, hvor vi kom som børn. Og så fik vi endelig udpeget det sted, hvorom alting drejer sig, gården i Bollesager. Tak til Jørgen for en dejlig dag.

2. 2. 2016
Har besøgt Inger Nielsen på Stevns. Vi havde nogle rigtig hyggelige timer, hvor vi fik snakke familie og slægt. Nu er næsten alle i denne del af slægten skrevet ind i databasen. Desuden fik jeg adresserne på Jørgen Bækby i Esbjerg og Linda Hansen i USA. Tak til Inger for en hyggelig og udbytterig dag.

25. 11. 2015
Tølløse Baptistmenighed holdt en kursusdag for slægtsforskning, hvor man kunne komme og få hjælp til at søge efter sine aner. Her lykkedes det at finde min oldemor Annas dødsdag. Desuden fik jeg meget at vide om hendes datter Kamille og hendes mand Oluf, idet en gammel, frisk mand på 96 år ved navn Aksel kunne fortælle om dem som unge. Jeg blev klar over, hvor på Præstevangen deres gård befandt sig. Kursuslederen Kurt havde et billede med af Kamillas og Olufs gravsten, som han havde taget for nogle år siden.
Har besøgt Edith igen og fået mange oplysninger om Alleshave og Nørrehoved. Edits brors datter Ruth Lundsgård, har givet oplysninger om Samuel og Karens børnebørn.

7. 10.2015
På en tur til USA har vi besøgt 3. generations udvanderne Arlene og Duane Jensen på henholdsvis 89 og 85 år. Vi har fået mange oplysninger om min oldemors søskende, som udvandrede omkring 1900 og fået set de steder i Ceder Falls, som de ankom til, og hver nogle blev boende. De vil i den næste tid blive indtastet i vores slægtstavle.

13.8.2015
Da jeg gik i gang med min mormors familie, forventede jeg ikke mange data, men det viste sig heldigvis, at mine forældre havde samlet mange oplysninger fra deres mange besøg i Esbjerg. Desuden har min mors fætters søn, Leif Pedersen, sendt en samlet beskrivelse/oversigt til mor i 1998, som bekræfter alle mine forældres oplysninger. Fandt Leifs konvolut med adresse, så nu kan jeg kontakte ham, så vi måske i fællesskab kan udfylde nogle af de mange "huller".

12.8.2015
I dag blev jeg færdig med at indtaste data og billeder fra min morfar, Frederik Hansens, gren. Mors kusine, Edit, har været til stor hjælp. Hun har udarbejdet overskuelige oversigter for de enkelte familiegrene. Desuden har hun været behjælpelig med billeder.

28.07.2015
Så har jeg været i Vor Frue Kirke i Kalundborg, den 5-tårnede, for at finde en gravsten over Albert Godske. Han skulle være begravet i koret, men alle gravsten og kister er fjernet i 1800-tallet, da der ikke længere var plads i den forholdsvis lille kirke. Desuden faldt det midterste tårn ned på et tidspunkt og har sikkert også ødelagt en del kister og gravmonumenter.

Jeg fandt heller ikke noget ude på det, der engang var kirkegården, men hvor der nu kun er lagt gamle gravsten fra især 16-1700 tallet. Der var en pjece med navne på gravstene, men ikke Godske. Nogle sten er næsten ulæselig.

Da jeg kom hjem, søgte jeg på danske kirker.dk for at læse mere om alle de gamle begravelser, og her fandt jeg en interessant beskrivelse af amtsskriver Jakob Borthig og Thomine von Schepsel, sandsynligvis Albert Godskes svigerforældre. Stenen er kun halv, er købt og brugt to gange af andre, har været brugt som fortov, så jeg har ikke kunnet finde rester af navnet Borthig, men når Nationalmuseet mener, den har tilhørt Borthig, skal det nok passe.

Længere nede i dokumentet fandt jeg det, jeg søgte, nemlig en beskrivelse af Albert Godske og måske en søn, som også er begravet i kisten, der stod i koret. Det er en spændende beskrivelse, som Nationalmuseet har fundet frem til. Du kan læse og se billeder under navnene på siden.

Nu skal jeg i gang med at finde slægtninge på min mormors side. De kommer fra Bollesager ved Esbjerg. 

5. 02.2015
Min kusine, Anne Marie, har netop fundet frem til Marie Henriksen, den sidste af vores oldemors søskende. Marie og vores oldemor Ane blev i Danmark, mens 5 andre søskende rejste til USA. Marie og hendes mand er nu tilført anetavlen.

28. 01.2015
I øjeblikket arbejder jeg med at genskrive min fars mange historiske optegnelser. De er mange og lange, så det vil tage sin tid. Når jeg genskriver dem, er det fordi jeg gerne vil gøre dem mere levende med billeder fra familiealbum eller Google.

Jeg har besøgt Grethe i Tølløse. Hun er min fars fætter Evalds kone. Hun har givet mig mange oplysninger om sine børn og børnebørn. Vi er ikke færdig med alle data, og der mangler også billeder. Det får vi på plads ved det næste besøg hos den meget levende og venlige Grethe på 89 år. Tænk at bo på plejehjem og så alligevel kan diske op med kaffe og kage samt to slags småkager og chokolade. :)

21.01.2015
Jeg er nu færdig med at indtaste min farfars og farmors familie.

Jeg har lagt 2 dokumenter ind, der begge beskriver ture til de steder, hvor henholdsvis Niels Rolsted og mine forældre har boet. De befinder sig under menupunktet "Historier."

Desuden er der nogle link til Løveborg og Løvenskiold samt Nils Rolsteds "Skovlyst".

Under dokumenter er der placeret et avisudklip om Poul Carlsens 70 år fødselsdag.

12.03.2015
Det er nu muligt at vælge engelsk oversættelse. Arbejder med min fars tekster. Der skal findes billeder til dem. Har tilføjet navne og billeder fra min farmors gren, men mangler stadig oplysninger, som jeg er ved at samle med hjælp fra Grethe og Johanne.

Individuals

 ID   Last Name, Given Name(s)   Born/Christened   Location   Last Modified 
I827 
Jørgensen, Niels Rasmus 
b. 11 Jul 1895  Notmark sogn, Hundslev  15 Apr 2021
I401 
Hansen, Peer 
b. 15.6. 1907   Alleshave, Eskebjerg  15 Apr 2021
I449 
Drehn Hansen, Hans 
   15 Apr 2021
I379 
Wedel, Peter Glahner 
   15 Apr 2021
I378 
Wedel, Charlotte Marie 
   15 Apr 2021
I1132 
Vedel, Ida Glahneer 
   15 Apr 2021
I1131 
Vedel, David Glahner 
   15 Apr 2021
I377 
Vedel, Annebet Marie 
   15 Apr 2021
I1225 
Toft, Rikke Baumann 
   15 Apr 2021
I1224 
Toft, Pernille Baumann 
   15 Apr 2021